Kiegészítő- és többletszolgáltatások

Szerződéssel nem rendelkező ügyfeleknek 

A gyors szállításaink mellett, egyedi igényeknek megfelelően számos külön szolgáltatást is biztosítani tudunk, amelyeket részletesebben az alábbiakban ismertetünk. A szerződéssel nem rendelkező ügyfeleink a kiegészítő- és többletszolgáltatások igénybevételét kizárólag telefonos ügyfélszolgálatunkon keresztüli, a szolgáltatás megrendelésekor tudják kezdeményezni!

SOS csomagküldés

Olyan időgarantált csomagküldés, amely első kézbesítésére a küldemény felvételtől számított meghatározott időn belül időgaranciát vállalunk. A csomagfelvétel tervezett idejéről ügyfélszolgálatunk a megrendelés alkalmával tud tájékoztatást adni a futárok aktuális helyzete és leterheltsége szerint. Időgaranciánk kizárólag a Budapesten belül küldeménykezelés esetén érvényes, de minden esetben a legmagasabb prioritású csomagkezelést jelent!


Címiratozás

A megrendelési adatok alapján a címirat központi nyomtatása, amelyet a futár szállít a felvételi pontra, illetve a nyomtatott címirat hiánya esetén azt utólagosan pótolja. A küldemények címirattal történő ellátása a nem SOS csomagküldések esetén kötelező, mert a küldemények csomagkezelő depot érintenek.


Utánvétel kezelés

A Feladó által meghatározott összeg beszedése kézbesítéskor, aminek maximális összege: 200 000 Ft. Az utánvét (továbbiakban: UV) összegének meghatározása magyar forintban értendő és kizárólag 5-re vagy 0-ra végződhet. Az UV összeg megfizetése a Címzett részéről kizárólag készpénzben történhet a küldemény átadását, kézbesítését megelőzően, az azt kézbesítő futárnak, amelynek tényét az applikációban történő rögzítést követően elektronikusan igazolja vissza a Szolgáltató. A beszedett utánvételek kifizetését banki átutalással teljesítjük a Feladó felé, a kézbesítést követő napon. A díjszabásunk nettó díja már tartalmazza az UV kezelésének minden banki és illeték költségét.


Saját kézbe

Kizárólag magánszemélyek esetén igénybe vehető szolgáltatás, ami kizárólag a címzett részére átadható küldeménykezelést jelent.


Szigorú átadás

A küldemény címhelyén történő kézbesítéskor az átvevő neve, igazolványszáma és aláírása is rögzítésre kerül a futár részéről.


Időzített csomagfelvétel / kézbesítés

A szolgáltatás időzítése kizárólag munkanapokon 9-16h közötti időpontra kérhető, 1 órás időablakokban. Megrendelése a választott időpont előtti munkanapon szükséges.


Távolsági díj

A Szolgáltató a feladó igényei szerint adott napon történő kézbesítést, Budapesten kívüli is vállal az alapdíjon felül távolság díj megfizetése mellett, amelynek minimum nettó összege 2500 Ft. Következő munkanapi kézbesítés esetén nem számol távolságdíjat a Szolgáltató.

Kilométer díj:  A NAV által minden hónapra vonatkozólag közzétett, gázolaj piaci árának huszada, plusz 100 Ft.
Példa: Ha a NAV Gázolaj piaci ára 600 Ft, akkor az aktuális kilométer díj 130 Ft
600 / 20 + 100 = 130
 

A távolsági díj az alábbiak szerint számítandó:  Budapest Keleti pályaudvarától mért (oda-vissza) távolság a céltelepülés Google Maps szerint javasolt legrövidebb úton, amelyből 20 km levonását követően kell felszorozni az aktuális kilométer díjjal és a kerekítés szabálya szerint kerekíteni 100 Ft pontossággal. Több Budapesten kívüli címhely érintése esetén, előre egyeztetett útvonal alapján számítandó, úgyszintén a fent leírtaknak megfelelően, a megtett távolság alapján.

Példa: Budapestről Gödöllőre küldött csomagküldésre,
4500 Ft-os csomagküldési alapdíj és 130 Ft-os távolságdíj mellett.
Bp. Keleti pályaudvar – Gödöllő
oda-vissza 77,6 km – 20 km = 57,6 x 130 = 7488
Kerekítve 7500 (távolságdíj) + 4500 (alapdíj)
Együttesen nettó: 12 000 Ft


A gyorsabb átláthatóság érdekében weblapunkon elérhető több település fix távolságdíja, ezen településekre a szállítási díj ezen a fix költségen történik, az üzemanyag aktuális díjától függetlenül.


Értéknyilvánítás

A Megrendelő által a rendeléskor meghatározott az az összeg, amely a tartalom értékét határozza meg és amelyre 50 000 Ft felett, többletszolgáltatásként felülbiztosítást kíván kötni. A szolgáltatás igénybevételéhez az értéknyilvánítás díját 50 000 Ft felett minden megkezdett 10000 Ft után kell felszámolni. A küldemény elvesztése / megsemmisülése esetén a megadott összegig kártérítési felelősséget jelent, míg annak megsérülése esetén a sérülés mértékével arányos kártérítésre jogosult a megbízó. A kártérítés nem vonatkozik a csomagolásra és az ÁSZF szerint nem szállítható / nem megfelelően csomagolt küldeményekre! Az értéknyilvánítás maximális összege: 200 000 Ft.


Várakozás

A futár feladónál vagy címzettnél történő 10 percet meghaladó várakoztatása a helyszínre érkezését követően. A várakozási díj az első 10 percet követően, minden megkezdett további 5 perc alapján kerül kiterhelésre.


Ügyintézés és polcszervíz

Futárjaink a csomagfelvétel és kézbesítés alkalmakor további feladatokat is szívesen elvégeznek, úgy mint ügyintézés, iratok kitöltetése, átvételi dokumentációk kitöltetése és polcszervíz. A feladatok pontos dokumentálása a megrendelés alkalmával a megbízó feladata és felelőssége!


Terjedelmes

Terjedelmes többletszolgáltatási díj megfizetése minden olyan küldemény után szükséges, amelynek valemely oldalhossza meghaladja a 70 cm-t. A terjedelmes küldemények motorosok általi gyors szállítása nem vehető igénybe és minden esetben egyedi egyeztetést igényelnek!


Késői megrendelés

Munkanapokon lehetőséget biztosítunk 15 óra utáni megrendelések esetében is az adott napon történő szállításra, amely esetben a Késői megrendelés kiegészítő szolgáltatás megfizetése szükséges a megrendelés módjától függetlenül. A szállítás minden esetben ügyfélszolgálati egyeztetést igényel, hogy az érintett területen dolgózó futárjainknak mielőbb bekerüljön útvonaltervébe az érintendő cím. 


Lemondás és visszakézbesítés

A megbízás futár feladási pontra történő érkezését követő lemondása esetén, illetve a címzettnek való kétszeri sikertelen kézbesítést követően a feladónak történő visszakézbesítés után díjat számolunk fel. Ezek pontos díja a az ÁSZF-ben került meghatározásra.